Týdenní menu 05.05. - 09.05.2025

<< Předchozí týden Tisk
Polévka
Dnes zavřeno - Státní svátek
Polévka
Dnes zavřeno
Značení alergenů v jídelním lístku

Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. V naší jídelně se značení objeví od 1. 11. 2014.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., §8 ODSTAVEC 10:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z nich
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

ZPŮSOB ZNAČENÍ ALERGENŮ V NAŠÍ JÍDELNĚ:
A – číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje.